سنگ اسلب چیست؟

- آیا می دانید که سنگ اسلب چیست؟ آیا از کاربردها و فواید سنگ اسلب اطلاع دارید؟
- اسلب سنگ هایی را شامل میشود و به طور کلی به سنگ هایی اطلاق میگردد که ابعاد بزرگی داشته و در ابعاد بزرگ برش داده میشوند.
- در این نوشته از سنگ اسلب بیشتر خواهیم گفت.
سنگ اسلب چیست؟ چه ویژگی هایی دارد؟
اسلب در زبان لاتین به معنای تخته سنگ بزرگ می باشد. از اینرو به سنگ هایی که در قطع های بزرگ برش زده می شوند اسلب می گوییم. در این مقاله از این نوع سنگ بیشتر خواهیم گفت. پس اگر میخواهید از سنگ اسلب بیشتر بدانید تا پایان همراه ما باشید.
سنگ ها همیشه متریال کاربردی بودند. در واقع بشر موجودی بوده که همیشه تمایل داشته تا از هر آنچه که که دور و برش وجود دارد استفاده های مفید ببرد. سنگ ها یکی از آیتم هایی هستند که میتوان از آنها به شیوه های بهینه ای استفاده نمود. سنگ ها را بایستی ابتدا از معادن استخراج کرد و سپس در کارخانه ی سنگ، برش داد. بنابر استفاده برش های گوناگون و متفاوتی را میتوان بر روی سنگ ها اعمال نمود.
یکی از انواع این برش ها، برش اسلب نام دارد. اسلب به برشی گفته می شود که در ابعاد بزرگ باشد. از اینرو سنگ اسلب در فضاهای وسیع و در مواضع بزرگ قابل استفاده است.
سنگ اسلب چگونه تولید می شود؟
تولید سنگ به روش اسلب یکی از جدیدترین و نوین ترین روش های فراوری سنگ است. در این روش از دستگاه های مخصوصی چون اره بزرگ، وایرکات استفاده میشود. در این روش سنگ کوپ که همان سنگ خام می باشد، توسط تیغه های مخصوص و به صورت حرکت رفت و برگشت، برش زده می شود. اکثر سنگ ها را میتوان به این روش برش داد و اسلب در واقع نامی است که روش برش و کات، بر روی سنگ گذاشته است.
ابعاد این نوع سنگ معمولا از عرض ۸۰ سانت بیشتر است. لازم به ذکر است که ابعاد سنگ اسلب، به اندازه ی سنگ خام یا کوپ سنگ ارتباط مستقیمی دارد.
سنگ اسلب چه ویژگی هایی دارد؟
در ادامه به ذکر بعضی از مهم ترین مزایای سنگ اسلب می پردازیم:
زیبایی و چشم نواز بودن:
سنگ ها بطور کلی زیبا هستند. دلیل آنست که سنگ ها بخشی از طبیعت جاندار بوده و در طبیعت همه چیز زیباست. زمانی که این سنگ ها را در قطع های بزرگ برش میزنند زیبایی آیتم مورد نظر تا حد بسیار زیادی افزون می گردد. چرا که برش زدن در قطع بزرگ باعث میشود تا آن زیباییِ بی مثال بیش از گذشته به چشم بیاید. البته در فرایند صنعتی شدن، سنگ صیقل میخورد و این نیز به بهتر بنظر رسیدن آن کمک شایانی میکند.
استحکام بیشتر:
همانگونه که پیشتر گفته شد سنگ اسلب در ابعاد بزرگ و با ضخامت زیاد برش داده می شود. همین باعث میگردد تا این سنگ از استحکام بیشتری نیز برخوردار باشد.
کیفیت بالاتر نسبت به سنگ های تایل: برش اسلب، روشی است که از کیفیت عالی برخوردار است، این گونه از برش نسبت به سایر برش ها از جمله برش تایل، کیفیت بهتری دارد.
سهولت در حمل و نقل:
همانگونه که پیداست سنگ اسلب یک سنگ یک تکه ی بزرگ می باشد. از اینرو نسبت به سنگ های تایل از سهولت بیشتری برای حمل و نقل برخوردار است.
انواع سنگ اسلب
حالا که از سنگ اسلب گفتیم و مشخصات آن را دانستیم لازم است انواع این سنگ را بشناسیم. از اینرو: سنگ چینی ازنا، سنگ چینی الیگودرز، سنگ چینی اسکاتو، سنگ چینی بیانکو، سنگ کرم دهبید، سنگ دهبید اسپایدر، سنگ کریستال پرزیدنت، سنگ کریستال آگاتا بلک، سنگ کریستال پاندا و سنگ چینی پاندا از جمله انواع سنگ اسلب به حساب می آیند.
در ادامه ویژگی بعضی از آنها را همراه هم مرور خواهیم کرد.
این سنگ جزو معدود سنگ هایِ با کیفیت عالی می باشد. همچنین این نوع سنگ، کاربردهای بسیار مختلفی داشته و به همین دلیل در تمام قسمت های ساختمان می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. شایان ذکر است که در کنار ظاهر عالی و کیفیت منحصر به فرد، سنگ اسلب چینی ازنا، قیمت مقرون به صرفه ای دارد.
متریال فوق زمینه ی سفید و خطوط مشکی و طوسی دارد. همچنین بیشتر به صورت اسلب و در طرح ها بوک مچ و فور مچ فراوری گشته و به همین دلیل متقاضیان پر و پا قرصی را نیز دارد.
این سنگ در شهر الیگودرز استخراج می گردد. مقاومت فشاری بسیار بالایی دارد، سطح صیقلی آن فوق العاده است و جذب آب آن حداقل و ناچیز است.
سنگ اسلب کریستال پرزیدنت، با پس زمینه ی تیره یکی از بهترین سنگ هایی است که میتوان آن را با روش اسلب برش زد. از مزایای سنگ های تیره می توان به این نکته اشاره کرد که آلودگی و کثیفی به هیچ عنوان بر روی آن مشخص نبوده و به دلیل ساب پذیری فوق العاده، همیشه صیقلی و زیبا بنظر می رسند.
این آیتم نیز در رده ی سنگ های لوکس قرار می گیرد. رنگ آن مشکی است و رگه های سفید و قهوه ای بر روی آن نمایان است. استفاده از این سنگ به شیوه ی اسلب به بنا جلوه ای زیبا و خواستنی می بخشد.
همانطور که ملاحظه کردیم سنگ اسلب انواع و کاربردهای گوناگونی دارد. امیدواریم شما از این نوشته استفادهی مفید را برده باشید.
آپارات سنگ پارسی را نیز مشاهده نمایید.